3 tips til at spare penge på madbudgettet

Mange danskere har en særskilt konto i banken udelukkende til madbudget og husholdning. Hver måned overfører vi et fast beløb til kontoen og regner med, at det slår til. Desværre er det bare ikke altid tilfældet, og nogle gange må vi se og nødsagede til at overføre flere penge til madkontoen. Generelt set bruger vi rigtig mange penge på mad, men der findes et par simple råd, som kan hjælpe dig til at spare penge på dit madbudget.

 

Læg en madplan

Et rigtigt godt spareråd er at lægge en madplan. Du kan med fordel sætte dig ned hver søndag og planlægge, hvad du skal have til aftensmad hver dag i den følgende uge.

 

Når du planlægger dine aftensmåltider, bør du kigge i en tilbudsavis og bestemme dine retter ud fra de varer, der er på tilbud. Sørg for, at du kan bruge varerne helt færdige. Hvis du planlægger at købe en pakke champignoner som en del af dit aftensmåltid mandag, så sørg for, at du kan bruge champignoner i flere af dine retter den uge, så du undgår, at dine varer bliver for gamle. Husk også at skrive en indkøbsseddel, og hold dig til den, når du handler ind. Hvis du lægger en madplan, kan du nøjes med at handle stort ind én gang hver uge.

 

Her er et par fordele ved at lægge madplan:

  • Du undgår madspild og sparer dermed penge
  • Du behøver ikke at handle ind hver dag
  • Du undgår at bruge penge på impulskøb

Hvis du ofte har rester til overs, kan du eventuelt lade én eller to af dagene i ugen være forbeholdt rester.

 

Køb madvarer, der snart går på datoen

For at spare penge på madbudgettet kan du også holde øje med varer, der snart går på datoen. De er ofte sat betydeligt ned, og måske kan du finde nedsatte varer, der passer ind i din madplan.

 

Hvis dit budget fortsat er stramt, kan du også optage et lån for at supplere dit madbudget. Så lån penge nemt online, og få større råderum i din økonomi.